PÅ SVENSKA

OM ULFRHEIM OCH DEN HÄR WEBBPLATSEN

ONCE IN A BLUE MOON säger vi här i Englandet om sånt som inte händer särskilt ofta. Som tillkomsten av en ny Saga till exempel. I det här fallet gäller det både sagan om Ulfrheim och författarnamnet Saga. Efter en himla många års velande och vånda har jag äntligen bestämt mig för att dela med mig av den här berättelsen. Det kommer att bli minst en bok. (Jag har flera i bakfickan, men tänker att vi får koncentrera oss på en i taget.) Dessutom har jag så mycket extra material att jag bestämt mig för att bygga ett slags levande museum för min Saga på den här webbplatsen.

Jag som äger den här sidan och förbehåller mig alla rättigheter till materialet, skriver under namnet Saga Linnea Söderberg men kallas oftast för Linn. (Kortform av Linnea pga att latmaskiga engelsktalande människor gillar att döpa om folk, men det kan vi tala mer om en annan gång.) Jag har tidigare delat med mig av smakprov, bilder och några av mina första utkast till dessa berättelser på Twitter, Wattpad och As We Write, men i år kommer den blå månen – den andra sedan jag började med det här projektet – med krav på förändringar och nya tag. Det är dags att höja ribban och fatta mod att hoppa från ännu en klippa.

Idag påbörjar jag den långa resan för att förvandla alla dessa år av anteckningar, tankar och utkast till en färdig bok, eller kanske rent av en serie, som jag faktiskt kan publicera. Som en riktig, tryckt bok. En som du skulle kunna läsa om du är intresserad av Nordisk mytologi, folktro och historia.

Om du tar en dig en tur runt webbplatsen kan hitta mer information om mig och berättelserna om Ulfrheim och dess folk. Här i västra alkoven finns alla trista men nödvändiga styrdokument samlade.

I Mjödhallen kan du läsa de senaste nyheterna, slå upp saker i Fensala Familjebok, lyssna på gamla sagor vid brasan, smaka på några Scandi-godbitar, höja en skål till familj och vänner, och lära dig allt om detta äventyr och vad du kan göra för att hänga med från början.

I östra alkoven hittar du min skrivarlya. Där finns mina journalanteckningar, några översättningar av gamla sagor och böcker som inte längre är upphovsrättskyddade och lite annat smått och gott.

Att hitta rätt är inte så svårt om du börjar vid huvudingången och minns att till väster finner du regelverk och styrdokument, och till öster mina privata samlingar och journaler. Allt det gottaste vi har att bjuda på finns så som traditionen bjuder i den stora salen, eller Mjödhallen som den också kallas.

Säg till om du har några frågor som du inte kan hitta svaret på så ska jag göra mitt bästa för att förklara.

Kram och varmt välkommen,

//Linn 🤍

cookie policy document
SUPPORT US?

Leave a Reply